Forrige Neste

Mar 19, 2017

Rakke - en vårdag i mars


Kystområdet Rakkebåene vest for Stavern har vært og er fortsatt et fryktet område for sjøfarende. Grunner og undervannsskjær gjør at mange fortsatt velger å gå langt ut for land når området skal passeres med båt.
Fotoserie av Sonja Lennartz
Tekst av Roy Myrland
Category: Artikler
Posted by: sms
 
Vidt syn på rakke en vårdag i mars
Vidt utsyn fra Rakke.
 
Rakke fort - skyttergrav
Under 2. verdenskrig bygget krigsfanger fortifikasjoner her og flere andre steder langs Brunlaneskysten. Odane fort ved innseiling til Grenlandsfjorden  var en det andre store fortet i områdetca. 42 av russerfangene døde i arbeidet og ble begravet ved fangeleiren på Fredriksvern Vert.  Store deler av forsvarsanlegget ble revet og ødelagt for 10 år siden av Forsvarsbygg /Skifte Eiendom.
Noen stillinger og løpegraver er fyllt igjen med kun grus for allmenhetens sikkerhet, og for å event. enkelt kunne graves frem igjen når det skulle bli historisk interesse for det.
 
Sikteskive på Rakke Fort.
 
I mars skinner vårsola ved brunlaneshalvøya og uforglemmelige blir turene i kystlandskapet og det vide skuet ut mot Svenner og Tvistein fyr. Fotoserien under viser en liten flekk av det vårlige landet vårt, hvor det fortsatt i store områder er vinter, snø og blå grader.
 
 
 
Området ble av forsvaret i mange år brukt som skytefelt.

Forsatt naken kvist, men om litt våkner det grønnt til liv...
 
Stavernsodden fyr ved innseilingen til Stavern.

Ikke uten grunn at Brunlaneskysten er et populært feriested med svaberg, knauser og strender. Noen påstår og sier at dette er stedet med flest soldager i året i hele kongeriket.

Spennende og vakkert


 
Til toppen av siden